Fümigasyon



Konteyner Fumigasyonu uygulaması yapılacak konteynerlerin nakliye ve ihracat özelliklerine göre tercih edilmesi uygulamanın başarısını artıracak en önemli kriterlerdendir.
Özel suretle imal edilmiş değişik ebatta gaz geçirmez çadırlar altında yapılan bir fümigasyon şeklidir. Çok pratik ve ucuz oluşu nedeniyle geniş bir uygulama alanına sahiptir.
Gemiler yapımları sırasında ambarlarının fümigasyon işlemi ile ilaçlamaya uygun tarzda inşa edilebildikleri gibi, bu işleme elverişli olmayan tarzda da yapılanlar mevcuttur.
Fümigasyon yapılacak binalarda, bu işlem için gerekli olan gaz geçirmezliği sağlamak için, ya içten kapı, pencere gibi gaz sızdırabilecek tüm yarık, çatlakların uygun bir izole maddesi ile kapatılması veya binanın tamamının gaz geçirmez çadır altına alınması suretiyle yapılmalıdır.


Teknelerde fümigasyon uygulaması hem karada hem de denizde yapılabilir.
Toprakta yaşayan zararlı etmenlerden, özellikle yıllık ve çok yıllık yabancı otlar, nemotodlar, funguslar ve toprak kurtlarına karşı kullanılan bir metotdur.
Hububat siloların da fümigasyon, siloların yapılış özelliğine göre değişiklikler gösterir. Derin silolar genellikle elevatörlü silolardır. Bu tip silolarda hububat bir silodan diğerine aktarılırken mayi, tablet veya toz haldeki fümigantlarla akış sırasında karıştırılarak veya püskürtülerek gazlanır.
Fabrika fümigasyonun da dikkat edilecek ilk husus tesisin inşa edildiği malzeme türüdür




Sık Sorulan Sorular

  • Fümigasyon işlemi nasıl yapılır?
    Fümigasyon genellikle şu aşamaları içerir: İlk olarak, fümigasyon için amaçlanan alan kapalı bir ortam oluşturmak için tamamen kaplanır. Sonra, fumigant, fumigasyon yapılacak alana bırakılır. Fümigant gazı boşluktan süzülür ve alandaki herhangi bir istilacıyı öldürür.
  • Fümigasyon uygulaması nedir?
    Fümigasyon, kapalı bir alanın içindeki haşereleri boğmak veya zehirlemek için gazlı böcek ilacı veya fumigantlarla bir alanı tamamen dolduran bir haşere kontrol yöntemidir. Kuru odun termitleri gibi fiziksel yapıya zarar veren haşereleri ve zararlı böcekleri engeller ve etkiler.
  • Fümige etmek nedir?
    Fumigasyon, bir tür zararlılardan korunma metodudur. Zararlı olduğu düşünülen haşere, böcek ve bakteriler, kapalı bir ortamda gaz halde kimyasal maddeler (fumigant) verilerek boğulur. Daha sonra fumigant, fumige edilecek alana salınır.
  • Fümigasyon sertifikası nedir?
    ihracat gümrüklemesinde gerekli belgelerden biridir. ihracatçı firmaya ayrılmış konteynerin dolum yapılan kargo ve paletleriyle birlikte ilaçlandığını gösteren belgedir.
  • Fümigasyon neden yapılır?
    Fumigasyon her türlü bitkisel ve hayvansal kaynaklı ürünler ile diğer materyalleri zararlı etmenlerden arındırarak bu etmenlerin tahribatını ve ürün kaybını önlemek ve sağlıklı bir ürün sağlamak için uygulanmaktadır.
  • Fümigasyon nerelerde kullanılır?
    Fümigasyon, tarımsal gıda ürünlerindeki zararlı böcek, haşere ve organizmaların çeşitli gazlarla yok edilmesi işlemidir. Depo, silo, antrepo, konteynır ve ambar gibi gıdalar ve ürünlerin depolandığı, taşındığı alanlarda uygulanan uluslararası standardı olan bir işlemler zinciridir.


Arayın
WhatsApp ile Hemen Ulaş!